![]() |
![]() | ![]() |
Asp.Nette Include Nasyl oluyor... |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | ||
Exandout
Yeni Yazılımcı
Kayıt Tarihi: 14/Temmuz/2006 Konum: Türkiye Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
Alıntı Cevapla
Konu: Asp.Nette Include Nasyl oluyor...Gönderim Zamanı: 11/Eylül/2006 Saat 06:27 |
|
|
Arkada?lar öncelikle iyi çaly?malar, size bir sorum olacak. ------------------------------------------------------------ -------------------------- Source Error:
daha sonra da response.writefile("default.aspx")
Arkada?lar asp.nette include i?lemini nasyl yapyldy?y hakkynda beni bilgilendirebilirmisiniz. ?imdiden te?ekkürler.... |
||
![]() |
||
karan
Moderatör
Hasta Cimbomlu Kayıt Tarihi: 17/Ocak/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1402 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11/Eylül/2006 Saat 07:51 |
|
|
merhaba Exandout .. asp.net te include komutunun yerine user controller almy?tyr..user controlleri visual studio editöründe sol tarafta bulunan solution explorer penceresinde projene sa? tykla Add>> Add Web User Control tyklayarak user controlu olu?turabilirsin..user kontrolde normal web sayfalary gibi davranmaktadyr.user controlunu tasarladyktan sonra kaydet ve solution explorer penceresinden usercontrolunu sürükle byrak yönetimi ile sayfanda nerede gözükmesini istiyorsan oraya byrak. umarym anlatabilmi?imdir..iyi çaly?malar sorun olursa yine bu topicden yazabilirsin.
|
||
|
kodyaziyorum.com
|
||
![]() |
||
Exandout
Yeni Yazılımcı
Kayıt Tarihi: 14/Temmuz/2006 Konum: Türkiye Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18/Eylül/2006 Saat 05:34 |
|
|
Te?ekkürler karan, UserControlünü denedim ve ba?aryly oldum..
Bir sorunun daha var,
mesela default.aspx dosyasyndaki bir tablonun herhengi bir hüçresine
session("ziyaret") de?i?kenin de?erine göre farkly .ascx dosyasy gömmek istiyorum....
session("ziyaret")=1 degeri için kontrol.ascx
Session("ziyaret")=0 de?eri için login.ascx
Bunun if yapysyyla nasyl gercekle?tirebilirim...
Varsa ba?ka yolda olur...
|
||
![]() |
||
Exandout
Yeni Yazılımcı
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18/Eylül/2006 Saat 05:40 |
|
Ayryca eklemeyi unutmu?um...
Sürükledi?imde usercontrol yükleniyor
LoadControl("login.ascx")
kullandy?ymda usercontrolü yüklemiyor...
|
||
![]() |
||
karan
Moderatör
Hasta Cimbomlu Kayıt Tarihi: 17/Ocak/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1402 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18/Eylül/2006 Saat 05:48 |
|
|
selam exandout.. bu istedi?in ?ey banada lazym olmu?tu..bunu ?öyle a?abilirsin önce codebehind de sayfandaki useri bulman gerekir bunuda kyrmyzy olarak yazdy?ymyz yerde yapyyorum..kolay gelsin iyi çaly?malar iyi kodlar..
Dim uyegiris As New UserControl uyegiris = Me.FindControl("user_kontrol_idsi") If Session("uyeid") Is Nothing Then uyegiris.Visible = TrueElse uyegiris.Visible = FalseEnd If |
||
|
kodyaziyorum.com
|
||
![]() |
||
Exandout
Yeni Yazılımcı
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27/Eylül/2006 Saat 07:26 |
|
|
Sa?olasyn karan, denedim oldu...
Kontrolleri forma eklemeden bunu yapmanyn bir yolu var my?...
|
||
![]() |
||
karan
Moderatör
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27/Eylül/2006 Saat 22:30 |
|
|
anlamadym sayfanyn en ba?yna <%@ Register TagPrefix="uc1" TagName="uc_uyegiris" ="uc_uyegiris.ascx" %>
user controlu sayfada yerle?tirmek istedi?iniz yerede de <%@ Register TagPrefix="uc1" TagName="uc_uyegiris" ="uc_uyegiris.ascx" %><%@ Register TagPrefix="uc1" TagName="uc_uyegiris" ="uc_uyegiris.ascx" %><%@ Register TagPrefix="uc1" TagName="uc_uyegiris" ="uc_uyegiris.ascx" %><%@ Register TagPrefix="uc1" TagName="uc_uyegiris" ="uc_uyegiris.ascx" %>
Düzenleyen karan - 27/Eylül/2006 Saat 22:34 |
||
|
kodyaziyorum.com
|
||
![]() |
||
b-yaz
Yeni Yazılımcı
Kayıt Tarihi: 29/Aralyk/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29/Aralyk/2006 Saat 05:46 |
|
|
konu biraz eski ama yine de kolay bi çözümü var bunun onu göstermek istiyorum... formda usercontrol'ün görünmesini istedi?iniz yere ToolBox'tan PlaceHolder nesnesi yerle?tirin ve a?a?ydaki kodu herhangi bir eventa yazyn. PlaceHolder1.Controls.Add(LoadControl("WebUserControl.ascx")) Not: Bu kod VB.net ve C#.net için aynydyr, de?i?iklik yapylmadan kullanylabilir. |
||
![]() |
||
karan
Moderatör
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30/Aralyk/2006 Saat 04:40 |
|
|
foruma ho? geldin b-yaz..umarym katylymlaryn hep devam eder..güzel yöntem
|
||
|
kodyaziyorum.com
|
||
![]() |
||
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |

| Akoren.com Kurtlar Vadisi Pusu |