![]() |
![]() | ![]() |
Delphide Kodlar ve Örnek Çaly?malar |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
ThePerfectCode
Yeni Yazılımcı
Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Alıntı Cevapla
Konu: Delphide Kodlar ve Örnek Çaly?malarGönderim Zamanı: 02/Ocak/2010 Saat 13:43 |
|
Örnek Kodlar
1-)Masaüstündeki simgeleri yoketme;
Yoketmek için;
ShowWindow(FindWindow('Progman',nil),SW_HIDE);
Geri getirmek için;
ShowWindow(FindWindow('Progman',nil),SW_NORMAL);
2-)Ymleci(Cursor) gizleme;
ShowCursor(False) //imleci gizler
ShowCursor(True) //imleci tekrardan gösterir. 3-)Programy bekletme;
Bazy i?lemlerden sonra di?er bir i?lemi çaly?tyrmadan önce bir süre beklemek istersiniz. Bu gibi durumlarda Sleep komutunu kullanabilirsiniz. Burada verilen de?er milisaniye cinsindendir. (1 saniye=1000 milisaniye) 4-)CD sürücüyü açma-kapatma;
Uses kysmyna MMSystem unitini ekleyin.
mciSendString('Set cdaudio door open wait' , nil , 0 , handle); // CD sürücüyü açmak için;
5-)Site Açma;
Uses kysmyna ShellApi unitini ekleyin; ShellExecute(self.WindowHandle,'open','Buraya istedi?iniz site adresini girin ',nil,nil, SW_hide); 6-)Pencerenin kapatma butonunu (X) iptal etmek; Pencerenin ba?lyk çubu?unda bulunan kapatma dü?mesini (X) etkisiz hale getirebilirsiniz. Ayny zamanda sistem menüsündeki Kapat(Close) seçene?i de kaybolur. Bunun için a?a?ydaki gibi bir kod yazmalysynyz. procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); 7-)Bir Dos programy çaly?tyrma;
WinExec('Buraya çaly?tyraca?ynyz programyn yolunu yazyn',sw_ShowNormal);
( Not: e?er ikinci parametreyi sw_Hide yaparsanyz kullanycy programyn çaly?ty?yny görmez. ) Örnek Çaly?malar
Arkada?lar ben yeni üye oldum ve Delphi hakkyndaki dökümanlarymy sizinle payla?mak istedim.Hiçbiri alynty de?ildir ve denenmi?tir.Yorumlarynyzy bekliyorum...
|
|
![]() |
|
mevo_34
Yeni Yazılımcı
Kayıt Tarihi: 28/Ocak/2009 Konum: Konumsuz Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02/?ubat/2010 Saat 17:14 |
|
Sa?ol deniyece?im.. |
|
|
KOD YAZMAK YSTYYORUMM
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |

| Akoren.com Kurtlar Vadisi Pusu |