![]() |
![]() | ![]() |
Google Chrome OS günyüzüne çykty |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
karan
Moderatör
Hasta Cimbomlu Kayıt Tarihi: 17/Ocak/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1402 |
Alıntı Cevapla
Konu: Google Chrome OS günyüzüne çyktyGönderim Zamanı: 20/Kasym/2009 Saat 13:13 |
|
Google'yn neye benzedi?i ve nasyl çaly?ty?y bir hayli merak edilen, Linux tabanly Chrome OS i?letim sisteminin tanytymy için özel bir etkinlik düzenleyece?ini okuyucularymyza duyurmu?tuk. Beklenen gün geldi ve Google, Mountain View, California'da düzenledi?i bir basyn konferansynda Chrome OS'in detaylaryny açyklady. Konferans ba?lady?y anda, i?letim sisteminin kaynak kodu da internet üzerinden indirilebilir hale getirildi. Google'yn ürün yönetimi bölümü ba?kan yardymcysy Sundar Pichai ile mühendislik bölümü yöneticisi Matthew Papakipos'un, bir ASUS Eee PC netbook üzerinde çaly?an Chrome OS'i etraflyca tanytty?y etkinlikte, i?letim sisteminin ?u yönlerinin özellikle vurgulandy?y belirtiliyor: Chrome OS'le ilgili yukarydaki maddeleri gözden geçiren okurlarymyz, sadece'lerin bir hayli fazla oldu?unu da farketmi?lerdir. Anla?ylan o ki Google Chrome OS'le, i?letim sistemleri alanynda ?imdiye kadar görülmedik bir strateji izleyecek ve donanymdan yazylyma kadar Chrome OS için özelle?tirilmi? bile?enleri kullanacak. Google'yn bu yöndeki kararynyn hem firma, hem de tüketiciler açysyndan neler getirece?ini (veya götürece?ini) ise zaman gösterecek. Google, Chrome OS'i 2010 yylynyn sonlaryna do?ru kullanyma sunmayy planlyyor; firmanyn amacy Chrome OS yüklü netbook'lary 2010 yylynyn Noel tatilinden önce piyasaya sürebilmek. Chrome OS kullanacak tablet bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlar içinse ?imdilik kesin bir çyky? tarihi verilmiyor. Chrome OS'le ilgili ilerleyen zamanlarda yeni geli?meler oldukça ve bizlere yeni bilgiler ula?tykça, bunlary sizlere iletmeyi sürdürece?iz diye not dü?tükten sonra, sizleri Chrome OS tanytym etkinli?inden karelerle ba?ba?a byrakalym (Resimler Gizmodo sitesinden alynmy?tyr). ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
kodyaziyorum.com
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |

| Akoren.com Kurtlar Vadisi Pusu |